Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan 3ayak.org'da: "canon powershot sx150 is"

Etiket:

alaka hakkındaki yazılar:

sadece bildiriler gösteriliyor, tüm yazıları görmek için tıklayın

net-security.org adresinde yayınlanan güzel bir makalenin iddalarına göre facebook kullanıcılarının sistemlerine Secret Crush özelliğini kabul etmeleri ve diğer kullanıcılara yaymaları sonucu Zango adında zararlı yazılımın kullanımı genişliyormuş.

İddalar şöyle:
  • Secret Crush özelliği bir facebook özelliği olarak kullanıcıya ulaşır:
    \
  • Kişi davete baktığında Secret Crush adındaki davet çok makul gözükür, özellik size ilgisi olan kişileri organize ettiğini ifade etmektedir:
    \
  • "find out who" butonuna bastığında kullanıcı kendisiyle ilgilenen kişiseri görme hevesine kapılmıştır ve karşısına diğer özelliklerde olduğu gibi kişisel bilgilerini vermesini gerektiren sayfa çıkar:
    \

    aslında hiç düşünmeden kabul edilerek geçilen bu sayfa da önemli bir bildiri konusudur.
  • en can alıcı nokta burada meydana gelir ve kabul edilen Secret Crush özelliği kullanıcıdan kendisiyle ilgili olan kişileri görmeden önce bu özelliği en az 5 arkadaşına tanıtmasını ister. Böylece secret crush yeni kurbanlar bularak daha da yayılır:
    \
  • Bu aşamayıda başarıyla(!) atlatan kullanıcı kendisiyle ilgilenen kişilerin listesini göreceği yerde aşağıdaki sayfayı görüntülemiş olacaktır:
    \

Bilgi olması açısından açılan bu fram sayfası kaynak kodlara göre hosted.zango.com adresinde barındırılıyormuş.

Spacer
Spacer
 | 7 yorum var 
 | 07 Ocak 2008 20:33 

bildirgec.org bölümleri
pillinetwork hesabınızla giriş yapın.

etiket menüsü

bildirgecinfo

bildirgec.org içeriği kullanıcıları tarafından üretilen kolektif bir blogdur.

network siteleri

RSS Dosyası
pillikutu