Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan 3ayak.org'da: "leica ve phase one birlikte"


Etiketler: , ,

evet, tecavüzcü robotlar bastı bildirgec.org'u.. refererları kontrol ederken rastladık; glitch bile çözemedi sırrını. hanginiz yolladı bu çılgınları üzerimize? ne ki bunlar? (takip kim?)


  • aftermath
  • 9 yorum var
  • 15 Şubat 2005 12:41

Yorumlar

Makinesinde spy bulaşmış birileri yüzünden olabilir. Referrer olarak o siteler görünüyordur. Bende de oluyor

UmARsIZ |  (0 puan) 15 Şubat 2005 12:57

ha evet spyware super fikir.

i <3 3yanlis
glitch |  (0 puan) 15 Şubat 2005 13:17

promote ettikleri siteler canlı değil ki, yani bir reklam durumu yok. bir de, domainlerden biri smsportali.net mesela. türkçe..

aftermath |  (0 puan) 15 Şubat 2005 13:24

Tamam da aftermathcim benimmaineme spy bulaşmış olsa ben hangi sayfayya girersem gireyim sanki kendi ayfası üzerinden gelmiş gibi görünecektir. Hani spylar bulaşınca aradığınız sayfa bulunamıyor diye bazen hata alırsın ya ;)

UmARsIZ |  (0 puan) 15 Şubat 2005 14:40

hmm, anladım. bilemiyorum ben spy hadisesini, hiç başıma gelmemişti galiba.. spybot yüklü yıllardır.

aftermath |  (0 puan) 15 Şubat 2005 14:46

tecavüzcü robot pornosundan nefret ediyoruz.

f205 |  (0 puan) 15 Şubat 2005 15:12

İlk olarak sitelerin live olmaması ayrı bir konu bunu hata olarak değerlendirebiliriz ancak spyware işi değil de bu bir pazarlama / reklam yöntemi.

Pis SEO (search engine optimization)' cular bazı yazılımlar ile bu rip referrer spamming yapıyorlar.

Buardaki kilit nokta site sahibinin loglardan tıklaması değilde referrerları bir yerlerde listeleyen siteler. Bu sayfalarda refererrlerı görününce onlarıdan google da PR ları yükseliyor.

Niye bildirgec, diyemiyoruz cünkü Google' DMOZ gibi yerlere ilgili yazılımları salıp hadi bakalım diyorlar. bandwith olarakta çok bandwith ve programlama olarak az harcama yaptığını düşünürsek yakında bunları daha da çok görebiliriz

ferruh mavituna, web, güvenlik vb.

fmavituna |  (0 puan) 15 Şubat 2005 16:36

Ek olarak şu an ben kontrol ettim siteler çalışıyor en azından tıkladıklarım. Sizde ek blok olabilir. Çünkü bunlar genelde Firewall, 3rd uygulamaların content bloklarına falan rahatça takılacak siteler.

Bu tip bir spyware duymadım ancak eğer ama teoride bir spyın bunu yapması çok basit ve verimli :) Dolayısıyla böyle bir durum varsa çok komik ancak pek sanmıyorum. İlgili ziyaret IPlerine de bakılara spyware olup olmadığı anlaşılabilir.

ferruh mavituna, web, güvenlik vb.

fmavituna |  (0 puan) 15 Şubat 2005 16:40

bir süre önce bendeki bir iki sistemde benzer şeyler olunca logları inceledim; senaryoda çoğunlukla googledan yapılan aramalar neticesinde refererlarını listeleyen siteler bulunuyor, bunlara seri bir sekilde fake refererlarla request gönderiliyor. bu sayede en basta google page rank yükseltiliyor, tabi linklere tıklayacak olanlar da cabası.. olay bundan ibaret. hatta bu arkadaşlar ne kadar farklı iplerden erişseler de belli bir kaç şahsiyet çoğunlukla. kullandıkları da muhtemelen zombie hostlar.

sonunda referer işine bi keyword filtresi koydum, bu viagra miagra gibi keywordleri bir de şu texas-hold-em dallamasını ekledim. cillop gibi oldu...

diver |  (0 puan) 15 Şubat 2005 21:38

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Bu yazıyı rapor et. Kural dışı içeriğe rastladığınızda editörlerimize rapor ederek müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. (Hangi durumlarda rapor edebilirim?)
bildirgec.org bölümleri
pillinetwork hesabınızla giriş yapın.

pilli ilan

son yorumlar

pilli ilan

Tutulanlar Banner

bildirgecinfo

bildirgec.org içeriği kullanıcıları tarafından üretilen kolektif bir blogdur.