
internet şubesi bilgilerinizi ele geçirmek için hazırlanmış bu tuzağa düşmeyin, az önce burada okuduğum haberi okumanızı tavsiye ederim. Kısaca AkBank adına Interaktif Bankacilik Hesabiniz konusu ile yollanmış bir mailden bahsediliyor. E-posta'nın içeriğinde, AkBank hesabınızın online bankacılık hizmet süresinin dolmak üzere olduğunun ve altta sunulan bağlantı üzerinden hesabınıza erişerek, aktivasyon işleminitekrar gerçekleştirebileceğiniz yazıyor.
Akbank internet şubesi kullanıcısı olarak oldukça gerçekçi hazırlanmış bir sayfa olduğunu söyleyebilirim, bu tuzağa kimsenin düşmemesi için çevremizdekileri uyaralım. Bu gibi yolsuzluklarda ne yazıkki tüm birikimlerini bir anda kaybedebiliyor insanlar.
Bu yazı yazıldıktan sonra bazı kısımlar düzeltilerek daha da profesyönel bir hale getirilmiş.
« önceki yazı en çok diggilenler |
sonraki yazı » flickr fotoğraflarını çarpıştırın. |
Yorumlar
Aynen, Akbank ile bir alakam olmamasına rağmen banada gelmişti..
| trampfd | |
|
|
(0 puan) |
|
| 16 Nisan 2007 18:33 |
bu durumu akbank'a ileten kişi benim arkdaşlar, kendimle gurur duydum :)
| ufucuk | |
|
|
(0 puan) |
|
| 16 Nisan 2007 18:46 |
bu tuzak akbank mailinden bana da geldi, aynısının bir benzeri yapı kredi içinde dolaşıyor haberiniz olsun!
| gaykedi | |
|
|
(0 puan) |
|
| 16 Nisan 2007 18:56 |
Başlık öyle bir atılmış ki sanki sahtekarlığı Akbank yapıyormuş gibi algılanıyor :)
| eburhan | |
|
|
(0 puan) |
|
| 16 Nisan 2007 19:08 |
banada yaklaşık bir ay önce mail gelmişti ozman uyarmıştım
| TuruncuYengec | |
|
|
(0 puan) |
|
| 16 Nisan 2007 19:19 |
evet bende aynı konuyu yazmıştım.Ama ilk yazılarımdan olduğuna günlüge olmuştu.Konuya birkez daha değinilmiş iyi olmuş.
| serversistemci | |
|
|
(0 puan) |
|
| 16 Nisan 2007 19:40 |
bu mesaj bana da geldi akbank'ı arayıp konuyla ilgili bilgi istediğimde aradığım başkasına o diğerine diğeri diğerine bağladı beni ve sonuç olarak tek söyledikleri kesinlikle linke tıklamayın tıkladıysanızda şifrenizi değiştirin oldu bu kadarmıydı.....?
| aytasuba | |
|
|
(0 puan) |
|
| 16 Nisan 2007 21:35 |
gibi
| mnc | |
|
|
(0 puan) |
|
| 16 Nisan 2007 22:53 |
Akbank'ın yerinde olsam bu işi nasıl becerdiklerini önce TTNET'e sorar(subdomain ve email kısmı) daha sonra şartlar olgunlaşmışsa okkalı bir tazminat davası açardım.
| PeSSivite | |
|
|
(0 puan) |
|
| 17 Nisan 2007 01:59 |
Bu bir Spam mailidir Junk maile düşmesi lazım zaten junk mailleri açmadan direk siliniz.Çöp maildir.Bu mailde Spam olarak üretilmiştir.2,5milyon kişiye bir anda gönderilmiştir.:D
| hotpursuite | |
|
|
(0 puan) |
|
| 17 Nisan 2007 09:40 |
Arkadaşlar yapmayın allah aşkına ya! Hala bu fake'leri yiyen var mıdır?
| l337 | |
|
|
(0 puan) |
|
| 17 Nisan 2007 11:43 |
mailin gönderen kısmında @akbank.com.tr olunca onu gerçekten akbank'ın gönderdiğini sanabilir herkes. yani bu fake mailleri, phishingleri yiyen hala vardır, doğaldır, insanlık hali. hatta kendine hacker diyen insanlara yedirmek bile mümkün.
| ers | |
|
|
(0 puan) |
|
| 17 Nisan 2007 11:54 |
zaten büyük olasılık eğer gmail kullanıyorsanız ki sonuna kadar tavsiye edrim spam kutusuna düşer ee buda yiyen varsa artık geçmiş olsun ....JUNK MAİLLERİ DİREK SİLİNİZ LÜTFEN ..!!!
| hotpursuite | |
|
|
(0 puan) |
|
| 17 Nisan 2007 12:16 |
gmail, kullananların spam kutusuna kesinlikle düşer ancak kullanmayanlar, özellikle bir hosting firması tarafından sağlanan posta yazılımını kullananların gelen kutusuna düşeceği kesin.
ayrıca ben bu maili yiyecek o kadar çok kişinin olacağına eminim, interneti kullananların kaçı bilinçli olarak kullanıyor ki? yada neyin ne olduğunu biliyor ki? tabii öncelikle akbank'ın daha sonra diğer bankaların buna önlem alması gerekir ve hepsinden önemlisi devlet tarafından, her türlü işleme bir ücret alan bankalara bir yaptırım yapılabilmesi gerekir, diye düşünüyorum.
| eminkeles | |
|
|
(0 puan) |
|
| 17 Nisan 2007 15:05 |
pillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.


