Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan ucandaire.org'da: "Teğmen Dualla'dan Türk hayranlarına selam var.."


Google'ın userpages servisi bir çok phising metodunun önünü açacak gibi görünüyor.

Örnek olarak "Gmail Plus" ismi altında login bilgilerini başka sunucudaki php script'ine post eden bir uygulama, bu konuda kendine çok güvenen bir kullanıcı olarak beni bile ağına düşürüyordu.


  • laroux
  • 10 yorum var
  • 16 Eylül 2006 15:58

sonraki yazı »
blufr

Yorumlar

403 Forbidden
diyor, giris yetkimizmi yok ? yada linkmi yanlis

Vista |  (0 puan) 16 Eylül 2006 16:05

Link doğru daha önce başka bir sitede de buna rastlamıştım. Aynı hatayı alıyorum. Aynı zamanda ne öbürünü ne de bu bildiyi anlamış değilim. Bişey anlayan var mı?

041918326351 veya 102992684362 veya 312627901896 veya 423291895982 veya 746964513663 kodlarıyla Dreamhost'ta 2TB disk alanı ve 20TB bandwidth süper indirimle!
Makine |  (0 puan) 16 Eylül 2006 16:53

bu aslında gplus yeni bişeymiş gibi bişeymiş. sonra sen kullanıcı adını ve şeyini eeee... şifreni girince adamın teki bunları görüyormuş. çünkü sistem hafızaya kaydediyormuş.

Yalnız benim anlamadığım google.com domain'ini nasıl kullandı?

KIFO |  (0 puan) 16 Eylül 2006 18:39

Google - Error

We're sorry...

... but your query looks similar to automated requests from a computer virus or spyware application. To protect our users, we can't process your request right now.

We'll restore your access as quickly as possible, so try again soon. In the meantime, if you suspect that your computer or network has been infected, you might want to run a virus checker or spyware remover to make sure that your systems are free of viruses and other spurious software.

We apologize for the inconvenience, and hope we'll see you again on Google.

Koray KIRCAOĞLU | MNC Tv | Microsoft Terminology Rapid Canavarı | [hengame.mobil] | Hedef Yunanistan the box said 'requires windows 95 or better'. so I installed linux.
mnc |  (0 puan) 16 Eylül 2006 20:08

kafası karışanlar için haber, açığı bulan amcanın açıklaması.

abacus |  (0 puan) 16 Eylül 2006 20:39

sağolun abaküs bey

www.ByNoGame.com
nogame |  (0 puan) 16 Eylül 2006 23:28

ben görmedim ama adres çubuğunda google görünce, yerdim muhtemelen. Ucuz atlattık.

Ege |  (0 puan) 17 Eylül 2006 01:43

bildirgec'de yazı geç yayınlandığı için, o süre içerisinde google sayfayı yayıma kapatmış.

google'ın bir süredir "userpages" isimli bir servisi var; www.google.com/u/kullaniciismi olarak web sayfalarini html olarak host edebiliyor bu sayede google, kendi domain'i altında.

dolayısıyla; gmail login sayfası gibi gösterilen "fake" bir phising sayfası hazırlayarak, kullanıcıların login ekranlarına yazdığı bilgileri içeren bir sayfa hazırlamışlar.

laroux |  (0 puan) 04 Ekim 2006 18:13

çok zekice cidden.

leent |  (0 puan) 04 Ekim 2006 18:18

@laroux , @abacus teşekkürler ;)

MerovingiaN |  (0 puan) 04 Ekim 2006 18:43

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Bu Yazıyı Tutanlar

Beğendiğiniz bir yazıya "tuttum" demek için başlığın yanındaki yıldıza tıklayabilirsiniz.

Bu yazıyı rapor et. Kural dışı içeriğe rastladığınızda editörlerimize rapor ederek müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. (Hangi durumlarda rapor edebilirim?)
bildirgec.org bölümleri
pillinetwork hesabınızla giriş yapın.

pilli ilan

son yorumlar

pilli ilan

Tutulanlar Banner

bildirgecinfo

bildirgec.org içeriği kullanıcıları tarafından üretilen kolektif bir blogdur.