Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan ucandaire.org'da: "Star Wars: Episode 1 - The Phantom Menace 3D"

\

Google Chrome haberleri aldı başını gidiyor. peki google chrome'un resmi web sayfası ne olacak? google in bir browser çıkaracağını düşünen biri 2004 senesinde gmail.com misali gbrowser.com alan adını tescill etmişti. peki googlechrome.com alan adı nerede?

bu alan adının ise temmuz ayının 30'unda tescillendiğini biliniyor. alan adı Godaddy üzerinden alınmış.

\
Ama google'ın bu alan adına sahip olup olmadığı şüpheli. çünkü haberde googlechrome.com un alan adı alım-satım sitesi sedoda teklif aldığı söyleniyor ama ben baktığımda bu alan adının satışta olmadığını gördüm. işin ilginç tarafı ise bu alan adının ikametgahının Türkiye olduğunun söylenmesi. diğer uzantılar da tabiki alınmış durumda ama googlechrome.com un bir türk'e ait olup olmadığını çözemedim.belki buralarda bir yerdedir, ne dersiniz?

kaynak

Spacer
Spacer
 | 27 yorum var 
 | 04 Eylül 2008 15:35 

Yorumlar

onu bunu bilmem ama ben çok garip bir durumla karşılaştım bu bildiriyle beraber. bilgisayarımda easyphp ve doğal olarak apache yüklü. apache 127.0.0.1 adresinden yayın yapıyor ve ben Firefox adres satırına http://www.googlechrome.com/ adresini yazdığım zaman kendi localhostumun yani 127.0.0.1 adresinin içeriğini görüntülüyorum. aynı şeyi yaşayan var mı acaba?

nothingrows  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 15:43

evt ben de aynısıyla karşılaşıyorum. :/

AntiHumanIST  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 15:59

yoksa domainin sahibi türk(ler) siz misiniz?

=)

azizim biraz dadaistim | doodie.com
Rakunroll  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 16:00

Bende aynısını görüyorum.
Nedeni domainin herhangi bir server yerine 127.0.0.1 ip adresine yönlendirilmiş olması diye tahmin ediyorum.

İmza mı? Oda ne?
faruksary  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 16:01

Alan adi sahibi o adrese yonlendirmis olabilir, apache yi kapatip yeniden denerseniz bu sefer sayfa goruntulenemeyecek

DebbaH  |  (1 puan) 04 Eylül 2008 16:04

Rakunroll
evt kendi reklamımı yapıyorum :P

AntiHumanIST  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 16:04

bende de aynı şey oluyor. faruksary'nin dediği gibi durum. localhost'ya yönlendirilmiş. sanıyorum google ile dişe diş bi pazarlığa oturulmuş.

hzhubble  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 16:05

peki bu olay sadece google chrome yüklü sistemlerde mi oluyor? acaba domainin değil de google chrome'nin bir puştluğu olabilir mi :)

nothingrows  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 16:08

yok yahu domain sahibi ciddi ciddi 127.0.0.1'e yönlendirmiş. buradan bakabilirsiniz.

nothingrows  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 16:10

bende arkdaşlar itiraf ediyorum

cokonat  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 16:24

hayır bende.

azizim biraz dadaistim | doodie.com
Rakunroll  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 16:34

/etc/hosts linux
system32/drivers/etc/hosts windows

burada istediğiniz gibi alan adı açabilirsiniz
ben açtım misal:
test.wordpress.com
wordpress.com
can.xyz
sordum.saricicege

icli kofte  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 16:38

Görüldüğü kadarıyla alan vatandaş türk değil.
http://who.godaddy.com/whois.aspx?domain=googlechrome.com&prog_id=godaddy

private, registration googlechrome.com@domainsbyproxy.com
domains by proxy, inc.
domainsbyproxy.com
15111 n. hayden rd., ste 160, pmb 353
scottsdale, arizona 85260
united states
(480) 624-2599 fax -- (480) 624-2598

snaking  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 16:39

Nerden dürttüler de Türkler mi aldı diye bi kanıya kapıldı yazan arkadaş anlamadım?

wizardofcrow  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 16:45
promoder  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 16:59

yokya alakası bile yok bence alan kişide gizli gorunuyor adres te amerikada gorunuo yanlış hatırlamıyorsam..............

TerminalReality  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 17:02

@snaking,

bazı hosting firmaları kullanıcıların kişisel bilgilerini alsalar dahi whois bilgilerinde kendi kurumsal kimliklerini kullanıyorlar.

sanırım bu da o durumlardan biri...

sku  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 17:11

türkün domain name ticariyle imtihanı! huh!

| credo quia absurdum est! | ghtalas.com
ghtalas  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 19:16

fake haber ..

notmot.com : okunduktan sonra kendini imha eden notlar
Eggdrop  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 20:11

Kara murat benim.

MrCooL  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 20:42
Manuel, Joshua josh.manuel@gmail.com
Texas Chicken Company
3303 Eagle Ridge Way
Houston, Texas 77084
United States
(281) 398-9655

Eleman ABD'li Teksas Tavuk Şirketi'nden :)

Registrant:
Texas Chicken Company
3303 Eagle Ridge Way
Houston, Texas 77084
United States

Registered through: GoDaddy.com, Inc. (http://www.godaddy.com)
Domain Name: GOOGLECROME.COM
Created on: 01-Sep-08
Expires on: 01-Sep-09
Last Updated on: 01-Sep-08

Administrative Contact:
Manuel, Joshua josh.manuel@gmail.com
Texas Chicken Company
3303 Eagle Ridge Way
Houston, Texas 77084
United States
(281) 398-9655

Technical Contact:
Manuel, Joshua josh.manuel@gmail.com
Texas Chicken Company
3303 Eagle Ridge Way
Houston, Texas 77084
United States
(281) 398-9655

Domain servers in listed order:
NS57.DOMAINCONTROL.COM
NS58.DOMAINCONTROL.COM

Buradan sorgulatın;
Kaynak

"En iyi nasihat; iyi örnek olmaktır."
egitimist  |  (0 puan) 04 Eylül 2008 20:51

hep gavurlar mı para kazancak bizimkiler kazansın bikerede :)

"EanstanbuLL"
crno  |  (0 puan) 05 Eylül 2008 01:19

Manuel, Joshua josh.manuel@gmail.com
Texas Chicken Company
3303 Eagle Ridge Way
Houston, Texas 77084
United States
(281) 398-9655
Eleman ABD'li Teksas Tavuk Şirketi'nden :)

Registrant:
Texas Chicken Company
3303 Eagle Ridge Way
Houston, Texas 77084
United States

Registered through: GoDaddy.com, Inc. (http://www.godaddy.com)
Domain Name: GOOGLECROME.COM
Created on: 01-Sep-08
Expires on: 01-Sep-09
Last Updated on: 01-Sep-08

Administrative Contact:
Manuel, Joshua josh.manuel@gmail.com
Texas Chicken Company
3303 Eagle Ridge Way
Houston, Texas 77084
United States
(281) 398-9655

Technical Contact:
Manuel, Joshua josh.manuel@gmail.com
Texas Chicken Company
3303 Eagle Ridge Way
Houston, Texas 77084
United States
(281) 398-9655

Domain servers in listed order:
NS57.DOMAINCONTROL.COM
NS58.DOMAINCONTROL.COM

kardeşim yanlıs alan adına bakmıssın

baktığın tavukcu arkadas
GOOGLECROME.COM

bizim türklerde sanılanı GOOGLECHROME.COM

Rightness  |  (0 puan) 05 Eylül 2008 07:44

egitimist'e yazıyoryum. bahsetmiş olduğu alan adı hatalı bir kere.. asıl alan adı için (googlechrome.com) buraya buyrun.

kalbinde nasılsa, öyledir..
savasuyar  |  (0 puan) 05 Eylül 2008 09:40
Benim adim Tatar Google Chrome, Ben bu oyunu bozarim!
Burda alinacak bir alan adi varsa, onu da ben aldim!

Tatar google chrome

Haha!

karlsvogna  |  (0 puan) 05 Eylül 2008 11:59

elbette google'da yakını olan biri kaydettirmiştir. 2004'te chrome'yi nereden bilicek millet.

birde google gibi firmaların bu tip reklam politikalarıda var, unutmamak gerekir!
yani: yakında bi haberde "google, 2004 yılında başka biri tarafından satın alınan googlechrome.com alan adını bilmemkaç milyon dolar'a satın aldı bıdı bıdı bıdı..." diye bir haber görürseniz şaşırmayın.

scraby  |  (0 puan) 06 Eylül 2008 20:59

her kiminse email adresi sürekli değistiriyor sanırım chromedomain@hotmail.com
email adresini vermiş bu sefer ileişimde yoksa rakibi olan microsoft mu aldı :)))

discotaz  |  (0 puan) 14 Ağustos 2009 14:21

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Bu Yazıyı Tutanlar

Beğendiğiniz bir yazıya "tuttum" demek için başlığın yanındaki yıldıza tıklayabilirsiniz.

Bu yazıyı rapor et. Kural dışı içeriğe rastladığınızda editörlerimize rapor ederek müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. (Hangi durumlarda rapor edebilirim?)
bildirgec.org bölümleri
pillinetwork hesabınızla giriş yapın.

son yorumlar

bildirgecinfo

bildirgec.org içeriği kullanıcıları tarafından üretilen kolektif bir blogdur.

network siteleri

RSS Dosyası
pillikutu