prada
(PRADA Group Intellectual Property Manager) bir e-posta ile bana bir tebligatta bulunup bu alan adını bırakmamı "Prada" markasının dünyanın birçok yerinde tescilli bir marka olduğunu bunu yapmazsam her türlü hukuki haklarını kullanılıp hakkımda dava açacakları söylüyordu (aslında söylemek değil kanuni tehditti)
İlk gelen alır sonra satar para kazanıra ne oldu :) diye internette aramaya başladım.
İlk bulgular:
icann bu gibi durumlara özel kurallar koymuş
İNTERNET ALAN ADLARI SİSTEMİ ve TAHKİM
Gelsin Sorular ?
Sayın Murielle Vincenti dediği gibi herhangi bir şekilde bu alan adını elimden alma hakkı var mıdır (hiçbir ücret ödemeden) ? Bu mahkeme kararında böyle olduğu gözüküyor :)
Bu değerli marka eğer bu kadar markalarına düşkünse neden kendi adlarının geçtiği alan adlarını daha almadan bu alınamaz diye yasak koydurtmuyorlar?
bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa cevaplarını bekliyorum.
« önceki yazı Mavi Jeans Sesli Tişört Koleksiyonu |
sonraki yazı » Şehirler Savaşta |
Yorumlar
bildiğim kadarıyla böyle bir hakkı yok.Türkiyede bir çok isim alınıp satılıyor.Sadece beklemek zorundalar bence boş bir tehdit,sen ver fiyatını ister alırlar ister almazlar.Yinede bir avukata danış
| kakariku | |
|
|
(0 puan) |
|
| 13 Aralık 2007 11:49 |
sen o alan adını bıraksan bile, yani sözleşmen sona erse dahi, 6 ay boş kalır, bu süreyi de beklemek zorundalar.
Tabi bunlar sadece yazılı kurallar, pratikte ne olur bilinmez ki? Hergün başka tarzda hikayeler okuyoruz. Karşı tarafın popülaritesine göre değişiyor malesef pratik kurallar..
Ayrıca gönderdikleri tehdit vari mail'i buraya yapıştırabilir misin? sadece merak amaçlı soruyorum. Ayrıca belki buna göre de bir yorum yapabiliriz.
| Guardian | |
|
|
(0 puan) |
|
| 13 Aralık 2007 12:07 |
23, rue Aldringen Societé Anonyme
L-1118 Luxembourg R.C. Luxembourg B 48 328
phone +352 2626361
fax +352 26263636
PRADA SA
Lugano, December 12, 2007
By email: neoturk
Reference:
www.buypradahandbags.com.
I write on behalf of PRADA S.A., owner of the trademarks PRADA and MIU MIU and also the owner of PRADA’s domain names.
Since 1913, PRADA has invested time, effort, expense and expertise into establishing the PRADA trademark as a valuable indication of the origin and quality of the goods sold under it. As you are no doubt aware, the PRADA and MIU MIU trademarks are known throughout the world and associated with items of unique design and quality.
It has come to our attention that you are the administrative contact of the domain name www.buypradahandbags.com.
The PRADA trademark is registered in many countries and in most of the classes of products/services.
Therefore, the use of our trademark in a domain name shows a clear intent to take advantage of our world-wide notoriety and diverts internet users. Furthermore, the links offered in your website are connected to websites that offer for sale products bearing the PRADA and MIU MIU trademarks without being authorized by the trademark owner with the consequence that such products could violate our intellectual property rights.
In view of the substantial reputation that our trademark has developed since now, we are entitled to take action against you for infringement of our rights.
As a consequence thereof, you are requested:
- to immediately de-register the domain name buypradahandbags.com;
- not to use the PRADA trademark or any mark substantially identical or similar to it in any future domain name you will register;
- to pay, in the event of any breach of these undertakings, PRADA S.A. costs on a solicitor/client basis.
PRADA SA
Should you not observe this warning and not excute this undertaking within 10 days from the receiving of this notice, we will feel free to adopt any appropriate defence of our image and trademark. By sending you this letter, PRADA is not waiving any of its legal or equitable rights or remedies, all of which are expressly reserved.
Please confirm your acceptance of the above by signing a copy of this letter and return it to us by fax (0041 91 9866101).
Best regards.
Murielle Vincenti
PRADA Group Intellectual Property Manager
For acceptance of the above requests:
Date and signature
| neoturk | |
|
|
(0 puan) |
|
| 13 Aralık 2007 13:12 |
işte mektup böyle diyor! ayrıca internet hukukundan anlayan bir avukat nerden bulunur ?
| neoturk | |
|
|
(0 puan) |
|
| 13 Aralık 2007 13:15 |
Bence sayfanın ieçriğini değiştir boş bırak.
Yani onların içeriğinden yararlanma ve bunu güzel bir dille bildir. O zaman belki bir hak talep edemez ve domain'i almak isteyebilirler.
| Guardian | |
|
|
(0 puan) |
|
| 13 Aralık 2007 13:17 |
mahkemeye başvururlarsa icann alan adını kaydettirdiğin registrar'a mahkeme tebligatını iletir. alan adın bloke olur. dns ayarı, sahip bilgileri, tel vs değiştiremezsin. bu yüzden alan adını park et. ziyaretçin varsa ordan kazanırsın bloke olana kadar.
nereden mi biliyorum? yahoo 3 yıl önce dava açarak elimdeki bir alan adını bu şekilde bloke ettirmişti.
ayrıca gönderilecek epostaları açmadan direkt sil. epostanın içerisine epostayı görüntülediğini belgeleyebilmek için sayaç benzeri bir kod koyuyorlar.
| thewhite | |
|
|
(0 puan) |
|
| 13 Aralık 2007 13:42 |
Zaten o alan adını sedo da parketmiştim , hani öyle arayanı soranı da yoktu , bende niye aldım diye kendi kendime hayıflanıyordum ama
bloke olacaksa eğer ! bari 10 dolarımı versinler :)
| neoturk | |
|
|
(0 puan) |
|
| 13 Aralık 2007 14:06 |
birde piyasada böyle markaların adının geçtiği bir sürü alan adı var onlara neden bişey demiyorlar yada icann daha alan adını alırken bu tescilli bir markadır alamazsın demiyor.
| neoturk | |
|
|
(0 puan) |
|
| 13 Aralık 2007 14:08 |
e-postayı çoktan açtım :) o savunma geçersiz , 10 gün kaldı !
| neoturk | |
|
|
(0 puan) |
|
| 13 Aralık 2007 14:13 |
dostum dikkat et buda senın gıbı bu işi yapan birisi olmasın?
| kakariku | |
|
|
(0 puan) |
|
| 14 Aralık 2007 11:42 |
pillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.


