Bu aralar Gmail kullanıcılarının bir kısmı gelen zararlı içerikli maillerden bıkmıştı. Bende dahil. Üstelik bunları Spam klsörünede yollamıyor.
210.83.208.75 nolu IP den gelen ve email'i paypal@auburn.edu olan mesajda Paypalın update yapıldığı gibi içerikler yer alıyor. Linki tıkladığınızda ise bilgilerinizi çalıyor. Ve bu güvenli olmayan browserlardan girildiği takdirde gerçekleşiyor.
Yok bana bişe olmaz diyorsanız işte linki :
http://210.83.208.75/icons/www.paypal.com/managament/cgi/
Eğer böyle bir link gelse tıklamam diyorsanız, zaten link böyle gelmiyor, böyle "http://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_login-run" geliyor, ve dikkatsiz kullanıcıların sonu oluyor.
Nasıl olupda PayPal kullanıcılarının maillerinin ele geçirilmiş olduğu ise merak konusu...
sonraki yazı » çok çok daha ucuza sms gönderin |
Yorumlar
bana da geldi o maillerden. Sanki paypal den geliyormuş gibi gösteriyor kendisini, biraz tecrübesi olan bunların sahte olduğunu anlıyor. bu konu çok kişinin canını yakabilir dikkat edin.
herhangi bir linkin üzerine gelince zaten paypalupdate.com gibi garip garip site isimleri çıkıyor. halbuki paypalin böyle bir resmi sitesi yok. update edeceksen gir paypal.com adresine ordan et ne edeceksen. birde mail bombardımanına tutuyorlar sanki update etmezsen hemen, dünyanın sonu gelecekmiş gibi. bunlara dikkat edin arkadaşlar.
| kenanaltun | |
|
|
(0 puan) |
|
| 24 Şubat 2008 11:50 |
pillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.


