Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan torpilli.com'da: "link vermek ve imaj eklemek"


internettescil.com
internettescil.com

Aklıma güzel bir proje ve güzel bir isim geldi.
www.vaay.be

Be uzantılı alanı adı için internettescil.com

internettescil.com
internettescil.com
'dan yapmaya karar verdim.

13.01.2008 tarihinde Garanti Bankası internet şubesinden ödememi yaptım.

internettescil.com

internettescil.com

garanti bankası havale
garanti bankası havale

15.01.2008 tarihinde ise ödemem onaylanmış.

internettescil.com ödeme onayı
internettescil.com ödeme onayı

internettescil.com ödeme onayı
internettescil.com ödeme onayı

Ödeme alındığı ve onaylandığı halde domain tescil işlemimin tamamlanmadığı hesap özetinde görünüyor.

internettescil.com hesap dökümü
internettescil.com hesap dökümü
internettescil.com doman vaay.be
internettescil.com doman vaay.be

Bir süre siteyle iletişim kurup alan adı tescil işlemimin tamamlanmasını talep etmiştim,
ama sonuç alamamıştım.
Sonra nasıl olduysa bir süre unuttum ve takip etmedim.

Daha sonra Whois sorgusu yaparken bir sürprizle karşılaştım.
İnternettescil.com sitesi, parasını ödediğim tescil işlemini yapmamıştı. Ama ne olduğu belirsiz bir kişi,
benim almak istediğim alan adını 06.04.2008 tarihinde tescil ettirmiş.

Bir kişi, kimliğini gizleyerek benim alan adımı kaydetmiş. Bu gayrimeşru işi yaparken
"email@gayrimes.ru" gibi tuhaf bir e-posta adresini kullanmış.

Duruma bakılırsa arkadaş ne domaini satabilmiş, ne de bir site kurabilmiş.

Şimdi ben merak ediyorum.
Bir domain tescil sitesi, böyle bir hatalı hizmet sonucu prestij kaybını göze alabilir mi?
Sloganına "güvenilir" sözcüğünü ekleyen bu siteye ne kadar güvenebiliriz?

Hukuk mücadelesine girişsem, bu site sonuçtan memnun olur mu?

Anlamıyorum ve anlamak istemiyorum.
Bu hatayı buradan yayınlıyorum ki ibret olsun.

Daha birkaç gün önce ticket sitemini kullanıp
destek istedim. Nereye kadar böyle davranacaklar?


Ek ve dipnot:
Bu yazı daha önce biraz farklı bir şekilde yayınlanmıştı. Ancak ilgili şirketin kullanılan bazı ifadelere itirazı nedeniyle, ilgili kanun dolayısı ile yazı bu şekilde bir parça değiştirildi.

Editörün notu: İlgili şirketten, bu yazı üzerine şu açıklama geldi, cevap hakkını koruyarak aynen aktarıyoruz: "Firmamızın bu konu ile ilgili toptancı tescil firması ile bir sorun olması sebebiyle müşterinin ilgili siparişi iptal edilmiştir. Ayrıca .be uzantısının satışı ilgili tarihten sonra firmamız tarafından yapılmamaya başlanmıştır. Yazıda da belirtildiği üzere sipariş Ocak ayında ilgili şahıs tarafından geçilmiş ödeme yaptığı da sistemde görünmüş ve bu ödeme alındığına dair kendisine bilgi verilmiştir. İlgili yazıda da bu açıkça anlatılmıştır. Ancak yukarıda belirtilen sebepten ötürü bu domain tescili gerçekleşmemiştir. Yazıyı yazan kişinin verdiği tarihlere de dikkat edilirse Ocak ayında bu olay gerçekleşmiş ve söz konusu edilen domain nisan ayında bir başkası tarafından tescil edilmiştir. Bu normal bir durumdur. Ayrıca firmamız hesaplarına gönderilen tutar iade edilmiştir."


 | 15 yorum var 
 | 24 Mayıs 2008 07:58 

Yorumlar

http://www.sikayetvar.com/ sitesine yaz bu sorunu. herkes duysun :D

Do you know the relation between your two eyes? They blink together, they move together, they cry together, They see things together and they sleep together. Even though they never see each other.... Friendship should be just like that!
ufopilotu |  (0 puan) 24 Mayıs 2008 09:18

yaz abi duyur herkese.. gercekten cok ayıp..

ZFR
zkaramanli |  (0 puan) 24 Mayıs 2008 11:23

benimde benzer bir durumum vardı yazdım 1-2 saat önce. bakalım neler olacak.

Do you know the relation between your two eyes? They blink together, they move together, they cry together, They see things together and they sleep together. Even though they never see each other.... Friendship should be just like that!
ufopilotu |  (0 puan) 24 Mayıs 2008 11:53

aracı firma yerine ican yazmanı bir firmadan niye almadınız merak ettim doğrusu. bu ilginçmiş:)
ben de godaddy'den aldım ve pişmanım:)

agurbuz |  (1 puan) 24 Mayıs 2008 12:47

tescil işlemini başlatmaya bile gerek yok sorgulasan bile onlar onu kaydediyor ve kullanıyor.Malesef sistem böyle.

http://yeninesilnet.blogspot.com Uzaylı olmak istiyorum.
ekinoksah |  (0 puan) 24 Mayıs 2008 20:54

Ben yıllardır ihs kullanıyorum ve çok memnunum. Tavsiye ederim...

tarihci20 |  (1 puan) 25 Mayıs 2008 00:04

Arkadaşlar, hepinize teşekkürler.
ufopilotu, sikayetvar.com'un gücünü ve etkisini biliyorum. Önce buraya yazmayı tercih ettim.

agurbuz, icann ortaklığını hiç gözönünde bulundurmamıştım. Godaddy'nın "fikir çalma" olayına ben de şahit oldum. Birkaç tane alan adım sorgulama sonrasında tescil edilmiş.
Daha önce "Domain fırsatçılığında son nokta!" yazımda belirtmiştim.

tarihci20, ihs'yi ben de kullandım ve çok memnunum. fakat .be olmadığı için başka yerlere yöneldim.

. "bu o, anormal olan !" İslam ve levye
hayalci |  (0 puan) 25 Mayıs 2008 07:13

godaddy dışında herhangi bir firma (ihs ve yabancı firmalar) bu whos whois bilgilerinden kıllık çıkartıyor mu?
bu bilgileri illa doldurmak ve ele güne göstermek zorunlu mu? (mail, adres ve telefon bilgileri vs.)
(çoğu yerde zorunlu yazmasına rağmen çektiğim whoislerde acaip acaip yazılar görüyorum, olanamı söylenenemi inanayım şaşırdım açıkçası.)

agurbuz |  (0 puan) 25 Mayıs 2008 13:57

godaddy ve bir ton firma zaten aleni olarak bunu açıkladılar. hatta adını hatırlamadığım yine direk icann akrediteli bir firma ufak bir ücret karşılığında üzerinden yapacağınız sorgulamalarda bulunan alan adlarını 15 gün bloke edebileceğini bile söylemişti. yani zaten sorgular kaydediliyor ve adamlar da biz arkamızı döndük donunu çıkarabilirsin demiyor.

@agurbuz, bilgilerin doldurulması icann için zorunlu. yani tescil işlemi aslında iki türlü yapılıyor. direk icann akrediteli firmalar icann tarafından sağlanan bir api'yi kullanarak anlık işlem gerçekleştiriyorlar. diğer bayiler de işlemleri bir veritabanına kaydettirip bu direkt firmalar üzerinden yapıyorlar. ayrıca whois sunucularına gönderilecek verileri de yine bu ana bayiler belirlediği için gizleme haklarını da elinde tutuyorlar.

nothingrows |  (1 puan) 27 Mayıs 2008 21:09

harbiden vaay.be olmuş

Gwain |  (0 puan) 27 Mayıs 2008 22:49

Evet, nihayet cevabımızı aldık.
Kendilerine defalarca ticket ve mesaj yoluyla ulaşmama rağmen bir kez bile yanıt vermemeleri,
ciddiyetleri ve müşteri memnuniyeti anlayışlarından dolayı sonsuz tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.

. "bu o, anormal olan !" İslam ve levye
hayalci |  (0 puan) 09 Haziran 2008 19:40

@hayalci peki iptal edildiği anda paran hesabına geri yatırıldı mı?

beder |  (0 puan) 09 Haziran 2008 20:40

beder,
Sitedeki hesap bilgisi içerisinde para olduğu gibi görünüyor. Garanti Bankası'nın havale iptal hizmeti var. Ona başvurduğumda başka bir havalemi iade almıştım. Bunu da bu şekilde geri almak istiyorum.
Artık bu şirketi muhatap almak istemiyorum.

. "bu o, anormal olan !" İslam ve levye
hayalci |  (0 puan) 09 Haziran 2008 21:18

takma kafana zeytinyağı anlayışlı insanları...

beder |  (0 puan) 09 Haziran 2008 21:35

Karışık bir durum...

www.domainsiteniz.com www.zenonpanel.com
webbilgini |  (0 puan) 31 Ekim 2008 09:37

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Bu Yazıyı Tutanlar

Beğendiğiniz bir yazıya "tuttum" demek için başlığın yanındaki yıldıza tıklayabilirsiniz.

Bu yazıyı rapor et. Kural dışı içeriğe rastladığınızda editörlerimize rapor ederek müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. (Hangi durumlarda rapor edebilirim?)
bildirgec.org bölümleri
pillinetwork hesabınızla giriş yapın.

pilli ilan

son yorumlar

pilli ilan

reklam

bildirgecinfo

bildirgec.org içeriği kullanıcıları tarafından üretilen kolektif bir blogdur.

RSS Dosyası
pillikutu